..

 

Уряду треба більш інтенсивно співпрацювати з громадянським суспільством

23 лист. 2020

Уряду треба більш інтенсивно співпрацювати з громадянським суспільством.Таку думку висловив Голова Української сторони Платформи громадянського суспільства, Радник Конфедерації роботодавців України Родіон Колишко під час он-лайн зустрічі з заступниками міністрів з питань європейської інтеграції за ініціативи Офісу Віцепрем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної, яка проходила 19 листопада 2020р.

Напередодні таких важливих для євроінтеграції питань як Рада Асоціація, яка має бути проведена 8 грудня цього року, та започаткування процесу перегляду Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС, який має розпочатися у наступному році із самооцінювання прогресу інтеграції Україною та ЄС, експертна підтримка Уряду з боку Української сторони Платформи громадянського суспільства є критично важливою. «Сподіваємося на підтримку Платформи і у процесі виконання заходів з питань євроінтеграції, і у просування наших пропозицій у Парламенті», зазначила Ольга Стефанішина у відповідь на виступ Родіона Колишка.

Серед секторальних питань, що піднімалися з боку Платформи під час наради, було, зокрема, залучення представників громадянського суспільства до процесу формування програми Горизонт та оцінки програми Горизонт 2020, питання нормативного оформлення долучення України до реалізації Зеленої Угоди (Green Deal).

Також, Віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина підтримала пропозиції Платформи відновити регулярні зустрічі членів Платформи з заступниками міністрів з питань європейської інтеграції.




Теги: радник Конфедерації роботодавців України , Родіон Колишко , УС ПГС