..

 

Забезпечення рівних можливостей матері та батька

25 лют. 2021

23 лютого 2021 р. відбулась робоча група з доопрацювання законопроєкту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення рівних можливостей матері та батька на догляд за дитиною» (реєстрац. №3695). Мета законопроєкту – внесення змін та доповнень до низки чинних нормативних актів України, зокрема, Сімейного кодексу України, Кодексу законів про працю, Закону України «Про відпустки», направлених на забезпечення рівних прав та обов'язків матері та батька, які вони мають щодо дитини, незалежно від того, чи перебували вони у шлюбі між собою.

На думку члена робочої групи - Радника Конфедерації роботодавців України Родіона Колишка «у чинному законодавстві містяться норми, які закріплюють та посилюють гендерний дисбаланс і на основі яких сформувалася негативна правозастосовча практика. Мова йде про положення трудового законодавства, а саме: Кодексу законів про працю України та Закону України «Про відпустки». З іншого – у цих питаннях необхідно дотримати такого балансу, щоб надання нових видів відпусток родичам дитини не зашкодило інтересам роботодавців та не відобразилося негативно на виробництві».

Робоча група завершила розгляд правок народних депутатів, поданих до законопроекту, який має бути винесений найближчим чином на засідання Комітету ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.




Теги: Родіон Колишко , Радник Конфедерації роботодавців , нові види відпусток , Конфедерація роботодавців України , думка роботодавців