..

 

Презентовано Керівництво для роботодавців у сфері гендерної рівності та недискримінації

2 бер. 2021

1 березня 2021 р. Конфедерація роботодавців України представила Керівництво для роботодавців у сфері гендерної рівності та недискримінації.

Відкриваючи захід, Національний координатор Проєкту Міжнародної організацій праці «Оплата праці в Україні: технічна допомога задля подолання заборгованості із заробітної плати, встановлення мінімальної заробітної плати та рівного винагородження» Андрій Фіголь зазначив: «Символічно, що презентація відбулася саме 1 березня, у день «Нульдискримінації», який має на меті сприяти рівності перед законом та на практиці у всіх країнах-членах ООН і який щороку відзначаєтьсяООН та іншими міжнародними організаціями».

За словами Виконавчого Віцепрезидента Конфедерації Олексія Мірошниченка, «Розроблене за підтримки Міжнародної організації праці в Україні Керівництво має на меті надання допомоги роботодавцям у практичній реалізації доволі складного і різноманітного законодавства України у сфері гендерних питань та недискримінації».

Виступаючи з привітанням, Урядова уповноважена з гендерної політики Катерина Левченко наголосила на важливості застосування Керівництва як державними, так і приватними підприємствами. «Для державних підприємств та держави як найкрупнішого роботодавця важливо розуміти принципи та практичні аспекти застосування гендерного та недискримінаційного законодавства, і в цій площині Керівництво є, безперечно, важливим документом, який відповідає на питання «як це зробити?».

Національний координатор МОП в Україні Сергій Савчук наголосив на важливості Керівництва як практичного засобу по імплементації низки конвенцій МОП в Україні, зокрема, Конвенції про рівне ставлення й рівні можливості для трудящих чоловіків і жінок: трудящі із сімейними обов'язками N 156, Конвенції про рівне винагородження чоловіків і жінок за працю рівної цінності N 100 та низки інших.

За словами Старшого спеціаліста у справах діяльності організацій роботодавців офісу МОП для країн Центральної та Східної Європи Юлії Друмеа Керівництво, розроблене на основі усталених практик багатьох країн із врахуванням специфіки України, є гарною основою для поширення кращих національних та міжнародних практик у питаннях застосування гендерного та недискримінаційного законодавства.

Говорячи про подальші кроки, учасники презентації були одностайними у тому, що розвиток Керівництва не повинен зупинятися із самим фактом його розроблення. «Керівництво – це живий документ, який має змінюватися в залежності від змін законодавства, реалій та викликів часу», - зазначив Олексій Мірошниченко у ході панельної дискусії.

Презентація Керівництва для роботодавців у сфері гендерної рівності та недискримінації відбулася в Укрінформі


З Керівництвом українською та англійською мовою можна ознайомитися за посиланням http://employers.org.ua/news/id2260   





Теги: трудові відносини , МОП , Родіон Колишко , Радник Конфедерації роботодавців , Олексій Мірошниченко , Виконавчий Віце-президент Конфедерації роботодавців , Конфедерація роботодавців України