..

 

Виконання Стратегії подолання бідності обговорили у Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

8 квіт. 2021

7 квітня 2021 р. у Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів відбулися слухання на тему: «Про стан виконання Стратегії подолання бідності». Участь у Слуханнях взяв Виконавчий Віцепрезидент Конфедерації роботодавців України Олексій Мірошниченко.

Під час виступу Олексій Мірошниченко акцентував увагу на тому, що «одним із факторів подолання бідності є створення умов для навчання і підвищення кваліфікацій впродовж життя. На жаль, в нинішній Стратегії подолання бідності і Плані з її реалізації на 2020 рік питання професійної освіти і кваліфікації, розвиту системи підвищення результатів неформального навчання не виконані. Не отримала свого подальшого розвитку і дуальна освіта. Також, не створено системи ефективного регіонального і державного замовлення на підготовку кадрів; Національної системи кваліфікацій, що гальмує розвиток самих кваліфікацій, часткових кваліфікацій, їх зв'язок з європейськими системами і взаємне визнання кваліфікацій».

У Рекомендаціях учасників слухань у Комітеті пропонується розробити нову Стратегію. «Під час роботи над новою Стратегією подолання бідності питання професійної освіти і кваліфікації повинні бути одними із головних» - зазначив Виконавчий Віцепрезидент Конфедерації.

Конфедерація роботодавців України надіслала до Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів пропозиції до Рекомендацій учасників Слухань.




Теги: Олексій Мірошниченко , Виконавчий Віце-президент Конфедерації роботодавців