..

 

Конфедерація виступила з ініціативою проведення «Тижня професійної освіти в Україні»

7 вер. 2021

6 вересня 2021 року відбулося засідання Ради з питань розвитку професійної (професійно-технічної) освіти. Серед питань, які розглядалися на засіданні Ради було питання щодо запровадження «Тижня професійної освіти в Україні» в рамках European Vocational Skills Week, що було ініційовано Конфедерацією роботодавців України.

«У 2016 році в Європейському Союзі була започаткована цікава і корисна практика - проведення тижня професійної освіти. Цей тиждень щорічно вже 5 років поспіль, незважаючи на пандемію, проводиться у листопаді та присвячений висвітленню найкращих практик та досягнень професійної освіти країн членів ЄС. Європейський тиждень професійної освіти чи навичок - це платформа для поширення інформації про потенціал професійної освіти, а також можливість обміну інформацією і передовим досвідом в Європі та за її межами» - зазначив під час виступу із зазначеного питання Олексій Мірошниченко член Ради з питань розвитку професійної (професійно-технічної) освіти, Виконавчий Віцепрезидент Конфедерації роботодавців України.

Члени Ради одноголосно підтримали ініціативу Конфедерації щодо запровадження «Тижня професійної освіти в Україні».

Також під час засідання були розглянуті питання:

- про стан виконання Указу Президента України від 30.03.2021 №130 «Про пріоритетні заходи щодо розвитку професійної (професійно-технічної) освіти»;

- про стан розроблення проєкту Закону України «Про професійну освіту»;

- про систему фінансування професійної (професійно-технічної) освіти;

- пропозиції до зміни підходів фінансування професійної (професійно-технічної) освіти.

Довідково:

Рада з питань розвитку професійної (професійно-технічної) освіти була утворена відповідно до Указу Президента України №130/2021 від 30 березня 2021 року «Про пріоритетні заходи щодо розвитку професійної (професійно-технічної) освіти» з метою сприяння модернізації системи професійної (професійно­-технічної) освіти відповідно до сучасних та перспективних потреб ринку праці, кращих міжнародних стандартів і практик для забезпечення реалізації права громадян на якісну та доступну професійну (професійно-технічну) освіту, створення умов для формування і розвитку актуальних професійних компетентностей особи, необхідних для її успішної професійної діяльності та самореалізації, а також розвитку трудових ресурсів як фактора економічного зростання держави.




Теги: професійна освіта , Конфедерація роботодавців України , Олексій Мірошниченко , Виконавчий Віце-президент Конфедерації роботодавців