..

 

Розпочалась робота над законопроєктом 4147

8 вер. 2021

7 вересня 2021р. відбулась перша робоча група з опрацювання проєкту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо функціонування національної системи кваліфікацій».

«Законопроєкт, направлений на регулювання окремих аспектів функціонування Національної системи кваліфікацій, не вирішує питання оформлення цієї системи в комплексі. На думку роботодавців більш доречним є прийняття базового закону, який визначає загальну архітектуру НСК, а потім регулювати окремі її особливості, тим більше, що деякі такі «особливості» можуть зруйнувати Національну систему кваліфікацій», - зазначив Родіон Колишко Радник Конфедерації роботодавців України.

Під час засідання робочої групи було опрацьовано частину правок народних депутатів, направлених до законопроєкту в межах його підготовки до другого читання, переважно, термінологічного характеру. Зокрема, опрацювали окрему статтю до Кодексу законів про працю щодо закріплення в ньому визначень «професія», «вид діяльності», «повна й часткова професійні кваліфікації», «трудова функція» тощо.

Додатково: у Верховній Раді України зареєстровано два законопроєкти «Про Національну систему кваліфікацій» (реєстрац. №№ 3859 та 3850-1), які мають на меті комплексне регулювання формування та функціонування Національної системи кваліфікацій. Незважаючи на те, що вони були розроблені та зареєстровані у Верховній Раді України ще у 2020р., уповноважені комітети Верховної Ради їх не розглядали.




Теги: думка роботодавців , Конфедерація роботодавців України , професійні кваліфікації , Радник Конфедерації роботодавців , Родіон Колишко