..

 

Засідання Експертної ради з питань регіональної політики зайнятості

1 груд. 2021

30 листопада 2021р. відбулось друге засідання Експертної ради з питань регіональної політики зайнятості при центрі регіональних досліджень Національного інституту стратегічних досліджень.

Під час засідання учасники обговорили «Перелік індикаторів та методичних підходів до аналізу регіональних ринків праці» та можливості застосування програмного комплексу інформаційної системи про ринок праці LMIS.Stat.

Від імені Конфедерації роботодавців України з презентацією виступив Сергій Притоманов радник Конфедерації.

Довідково.

Експертна рада з питань регіональної політики зайнятості при центрі регіональних досліджень створена наказом Директора Національного інституту стратегічних досліджень від 04.06.2021 №24 та діє відповідно до затвердженого положення про неї.

До Експертної ради входять представники державних і недержавних установ, неурядових організацій та наукових установ, діяльність яких пов’язана з вивченням проблем регіональної зайнятості та реалізації регіональної політики зайнятості.

Основними завданнями Експертної ради є:

• обговорення проблемних питань у сфері регіональної політики зайнятості, встановлення загроз економічній та соціальній безпеці, що виникають у цій сфері, визначення пріоритетних напрямів їх мінімізації, розробка практичних заходів з реалізації регіональної політики зайнятості;

• опрацювання пропозицій експертів та формування узгодженої позиції щодо підготовки науково обґрунтованих рекомендацій для Президента України, Ради національної безпеки і оборони України, Кабінету Міністрів України, окремих міністерств, інших органів державної влади стосовно шляхів розв’язання проблем у сфері регіональної політики зайнятості; методичних основ аналізу регіональних ринків праці;

• здійснення експертизи проєктів стратегічних і програмних документів держави, нормативно-правових актів з відповідних питань.




Теги: Радник Конфедерації роботодавців , Сергій Притоманов , Конфедерація роботодавців України