..

 

Сучасні інструменти аналізу ринку праці для відновлення деокупованих територій

9 груд. 2021

8 грудня 2021р. Радник Конфедерації Родіон Колишко взяв участь у круглому столі «Оцінка і перспективи галузевих напрямів реінтеграції», організованого Комітетом Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин, Української Гельсінської спілки з прав людини, за сприяння Національної платформи “Діалог про мир та безпечну реінтеграцію”.

Серед основних питань, які звучали під час круглого столу, зокрема, можна відмітити:

· напрями Стратегії деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя;

· розвиток транспортної інфраструктури на підконтрольних Уряду територіях Донецької і Луганської областей;

· проблемні питання реалізації окремих цивільних прав мешканцями тимчасово окупованих територій;

· вплив військових дій на довкілля.

«Ми, як і всі громадяни України, перебуваючи фактично у стані війни з оптимізмом дивимося у майбутнє та готуємося до миру», - зазначив на початку свого виступу Радник Конфедерації роботодавців Родіон Колишко. «І одним з важливих питань після фактичного настання миру на нашій землі буде: хто буде відновлювати інфраструктуру деокупованих територій, де знайти цих людей і які знання й навички їм будуть для цього необхідні».

Родіон Колишко продемонстрував присутнім можливості нещодавно розробленої експертами Інституту професійних кваліфікацій Інформаційної системи аналізу ринку праці за допомогою якої можна в оперативному щоденному режимі відслідковувати рух робочої сили на будь-якій території України, оперативно планувати та змінювати регіональне замовлення на підготовку робітничих кадрів.

Конфедерація надішле рекомендації організаторам круглого столу.




Теги: Родіон Колишко , радник конфедерації , Конфедерація роботодавців України