..

 

Відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

17 черв. 2022

16 червня 2022 року відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

Під час засідання Комітету розглядалися проєкти Законів України:

- про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визнання учасниками бойових дій осіб, які брали безпосередню участь в здійсненні заходів необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України та інших питань (р.№ 7322);

- про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» щодо можливості виключення періоду страхового стажу для обчислення пенсії під час воєнного стану, введеного відповідно до Закону України «Про правовий режим воєнного стану» (р. № 7453).

Членами Комітету було прийнято рішення рекомендувати включити зазначені проєкти законів до порядку денного засідання Верховної Ради України.

Конфедерація роботодавців України підтримує прийняття проєкту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» щодо можливості виключення періоду страхового стажу для обчислення пенсії під час воєнного стану, введеного відповідно до Закону України «Про правовий режим воєнного стану» (р. № 7453), який розроблено з метою забезпечення фінансової підтримки застрахованих осіб щодо обрахування страхового стажу під час воєнного стану, введеного відповідно до Закону України «Про правовий режим воєнного стану» та після його припинення.

Участь у засіданні Комітету взяла Радниця Президента Конфедерації роботодавців України Наталія Петраківська.




Теги: пенсійне страхування , думка роботодавців , Радниця Президента Конфедерації , Наталія Петраківська , Конфедерація роботодавців України