..

 

Психосоціальна підтримка на робочому місці в умовах воєнного і післявоєнного часу

2 серп. 2022

Проєктом МОП «На шляху до безпечної, здорової та задекларованої праці в Україні» було проведено тренінги з адвокації та впровадження програм психосоціальної підтримки на робочому місці в умовах воєнного і післявоєнного часу.

28-29 липня ц.р. був проведений п’ятий завершальний тренінг, участь в якому взяла виконавча директорка Конфедерації роботодавців України Оксана Медведська. Учасниками тренінгу були інспектори праці Держпраці, представники секретаріату Національної тристоронньої соціально-економічної ради та соціальних партнерів (профспілок і об'єднань роботодавців).

Під час тренінгів, які проходили офлайн у Львові, було:

· визначено поняття «психосоціальна підтримка на робочому місці» та її значення для людини та бізнесу, ключові елементи відповідних програм, їхні мету і зміст

· проаналізовані ключові кроки планування, проведення та оцінки результатів програм психосоціальної підтримки на робочому місці

· розглянуто імовірні бар’єри щодо розроблення та впровадження програм та напрацювання шляхів їх подолання

Також, учасники тренінгів були ознайомлені з прикладами хороших практик у сфері психосоціальної підтримки на робочому місці.

Проєктом МОП планується підготовка і поширення інформаційних матеріалів для інспекторів праці, роботодавців та профспілок «Психосоціальна підтримка на робочому місці в воєнний та післявоєнний час».




Теги: виконавчий директор Конфедерації , Оксана Медведська , Проєкт МОП