..

 

Підготовка Стратегії подолання розриву в оплаті праці рівної цінності

19 вер. 2022

16 вересня 2022 року за ініціативи Міністерства економіки України, Міжнародної організації праці та «ООН Жінки» відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2020 р. № 1578-р «Про затвердження плану заходів з реалізації зобов’язань Уряду України, взятих в рамках міжнародної ініціативи «Партнерство Біарріц» з утвердження гендерної рівності» було проведено першу стратегічну сесію з підготовки Стратегії скорочення гендерного розриву в оплаті праці в Україні.

Під час стратегічної сесії учасники виділили декілька мета-проблем, що спричиняють розрив в оплаті праці рівної цінності, від якого, переважно, потерпають жінки. Серед таких проблем, зокрема, було виділено наявність стереотипів щодо соціальних ролей чоловіка і жінки в українському суспільстві, недосконалість нормативного регулювання, присутні прояви дискримінації жінок і чоловіків у сфері оплати праці та освіті та інші. Окремо учасники зупинилися на недосконалості наявних даних щодо стану зайнятості та працевлаштування, що не дозволяють у повній мірі проаналізувати глибинні причини виникнення розриву в оплаті праці.

У цьому контексті радник Конфедерації роботодавців України Родіон Колишко, зокрема, зазначив, що Конфедерація роботодавців України як перша організація в Україні та перше у світі національне об’єднання роботодавців, що приєдналося до Міжнародної коаліції за рівну оплату праці (ЕРІС) ще у 2019р. разом з командою дослідників Інституту професійних кваліфікацій проаналізували наявні офіційні дані щодо оплати праці, виявивши її нерівномірність не тільки у професійному розрізі, але і в регіональному, що, особливо важливо для подальшого аналізу в умовах нерівномірного розподілу населення України під час воєнних дій.

За планом роботи, представленим експертами «ООН жінки», робота з розроблення проєкту Стратегії скорочення гендерного розриву в оплаті праці в Україні має бути завершена у груді цього року. Символічно, що робота з напрацювання зазначеної стратегії розпочалася саме в Міжнародний день, присвячений рівності оплаті праці (International Equal Pay Day 2022) під час якого експерти світового рівня обговорювали питання дискримінації в оплаті праці жінок за ознаками статі.




Теги: гендерна рівність , Родіон Колишко , Радник Конфедерації роботодавців