..

 

Повноважні представники всеукраїнських об’єднань організацій роботодавців обговорили сучасні проблеми

26 бер. 2009

18 березня 2009 року у Великому конференц залі Національної академії наук України відбулось Спільне зібрання повноважних представників всеукраїнських об’єднань організацій роботодавців на яке були також запрошені представники Українського союзу промисловців і підприємців, Федерації роботодавців України та Спілки орендарів та підприємців України
 
Учасники зібрання привітали із державною реєстрацією новостворені всеукраїнські організації роботодавців – Федерацію залізничників України та Федерацію роботодавців житлово-комунального господарства України. Сьогодні Міністерством юстиції України зареєстровано 19 організацій роботодавців із всеукраїнським статусом.
 
Основним питанням, яке розглядалось на Спільному зібранні було обговорення ситуації, що склалась із фондами загальнообов’язкового державного соціального страхування в яких 10 березня 2009 року на позачергових засіданнях правлінь було змінено склади сторони роботодавців на користь представників Федерації роботодавців України. Позицію Спільного зібрання з цього приводу було висловлено у відповідному листі на ім’я Прем’єр-міністра України. Було вирішено надалі проводити заходи з відстоювання інтересів організацій роботодавців.
 
Учасники зібрання висловились за поєднання зусиль організацій роботодавців виключно на принципах рівного партнерства всіх організацій роботодавців.
 

Також були визначені якісно нові підходи до ведення колективно-переговорного процесу з укладання Генеральної угоди.