..

 

Стратегічне партнерство Міністерства освіти і науки України з роботодавцями

17 квіт. 2009

14 квітня 2009 року відбулась консультативна нарада під головуванням заступника Міністра освіти і науки України Тараса Фінікова з питання подальшого розвитку стратегічного партнерства з роботодавцями та підвищення якості кадрового забезпечення галузей економіки України, яка була ініційована Міністром освіти і науки України Іваном Вакарчуком.
 
У нараді взяли участь представники Міністерства освіти і науки України, Конфедерації роботодавців України, всеукраїнських організацій роботодавців, професійних асоціацій, ректори вищих учбових закладів, науковці, ЗМІ.
 
Учасники наради висловились за розвиток співпраці між роботодавцями та Міністерством освіти і науки України, впровадження єдиної термінології, необхідність проведення подібних нарад на регулярній основі для обміну думками та інформацією.
 
Директор департаменту Конфедерації Кирило Ткаченко поінформував учасників наради про результати роботи Конфедерації в напрямку підвищення якості підготовки кадрів, а саме: розробку проекту закону «Про Національну систему кваліфікацій», професійних стандартів у галузі харчування в партнерстві з мережею ресторанів «Козирна Карта» за підтримки Європейського фонду навчання, направлені до Міністерства освіти і науки України пропозиції Конфедерації до низки Законів України щодо вдосконалення професійно-технічної освіти та активного залучення роботодавців до процесу підготовки кадрів. Висловився за необхідність створення Національного агентства кваліфікацій, як єдиного координаційного органу з підготовки кадрів.
 

Учасники наради домовились зустрічатись регулярно з метою обміну досвідом та координації зусиль в напрямку підвищення якості підготовки кадрів для економіки України.