..

 

Прийняття Трудового кодексу переноситься на вересень 2009 року

9 лип. 2009

8 липня 2009 року відбулося засідання Комітету ВРУ з питань соціальної політики та праці, на якому, серед іншого, було прийнято рішення про розгляд проекту Трудового кодексу України у вересні 2009 року.
Представники Конфедерації роботодавців України послідовно беруть участь у роботі над проектом Трудового кодексу України, також вони приймали участь у роботі групи соціальних партнерів, що опрацьовувала коментарі та зауваження експертів МБП МОП щодо проекту Трудового кодексу України.
Членами робочої групи було досягнуто згоди по переважній більшості зауважень та коментарів, що були висловлені до проекту фахівцями МБП МОП. Втім, серед пунктів, по яких не було досягнуто згоди, залишилися право працівників на участь юридичною особою, обов’язковість дії колективних угод і договорів, нормативне визначення їх змісту тощо.
Підчас засіданні комітету, його Головою, Василем Харою, було знято частину протиріч, втім більшість з них залишилася. Комітетом було прийнято рішення обговорити ці протиріччя групою повноважних представників соціальних партнерів та розглянути проект трудового кодексу у вересні 2009 року.