..

 

Голова СПО взяв участь у Засіданні Кабінету Міністрів України

11 вер. 2009

Голова Спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні, Виконавчий Віце-президент Конфедерації роботодавців України Олексій Мірошниченко взяв участь у  Засіданні Кабінету Міністрів України що відбулося 9 вересня 2009 року.
В своєму виступі О. Мірошниченко торкнувся питань підняття мінімальної заробітної плати та пошуку варіантів вирішення цього складного питання: «Насамперед необхідно вивести цей суто економічний показник з політичної площини та вирішувати проблему комплексно враховуючи економічний стан підприємств, доступність кредитних ресурсів, рівень боротьби з корупцією, стабільність цін на послуги держмонополій, податкове законодавство, скоротивши навантаження на фонд оплати праці, а також стабільність національної валюти. Потрібен комплексний підхід і комплексна реформа оплати праці, необхідно терміново вводити поняття регіональної оплати праці і регіонального прожиткового мінімуму, а також поняття «вартість робочої сили», яке повинно включати оплату праці, нарахування на ФОП, вартість колдоговору, утримання соціальної і медичної сфери, навчання».
 «По одинці ці питання не вирішить ніхто ні роботодавці, не Уряд, ані Парламент потрібно об’єднати зусилля задля спільної мети – добробуту громадян на благо України.» - наголосив Голова СПО.
Основним питаннями Засідання були налагодження співпраці виконавчої влади з підприємницьким середовищем, що є продовженням зустрічей з роботодавцями та прямої лінії з представниками підприємницьких кіл проведеного напередодні з Прем‘єр-міністром України.