..

 

Бізнес зацікавлений у подальшому співробітництві та офіційній допомозі у розвитку ділових відносин України та Японії

26 лют. 2008

В Києві, 22 лютого 2008 року, відбулось перше спільне засідання Комітету ділового співробітництва «Україна-Японія» Японської федерації бізнесу «Ніппон Кейданрен» і Координаційної ради з питань економічного співробітництва з Японією.
 
Японська делегація була представлена представниками потужних японських корпорацій та компаній, яку очолював Голова комітету ділового співробітництва «Україна-Японія» пан Куніо Анзай.
 
Українська делегація складалась з представників влади та ділових кіл, бізнес асоціацій та Конфедерації роботодавців України на чолі з Головою Координаційної ради з питань економічного співробітництва з Японією,  Міністром економіки Богданом Данилишиним.
 
Обидві сторони висловили своє задоволення щодо початку роботи спільного засідання Координаційної ради, якому передували двосторонні переговори між представниками «Ніппон Кейданрен», урядовими установами та діловими колами України упродовж минулого десятиліття.
 
Сторони позитивно відзначили стійке зростання двосторонніх економічних відносин, що підтверджує істотне збільшення взаємного інтересу, та позитивно оцінили зобов`язання української сторони щодо покращення ділового клімату в Україні.
 
Під час перебування в Україні, японська делегація провела зустрічі з Прем`єр-міністром України Юлією Тимошенко, а також зустрічі в Міністерстві транспорту та зв`язку, Міністерстві промислової політики, Міністерстві палива та енергетики, Міністерстві економіки для з`ясування перспективних напрямків співробітництва.
 
Українські посадовці відзначили, що профільні міністерства і відомства, і в подальшому готові сприяти японським компаніям у пошуку потенційних партнерів та привабливих інвестиційних проектів.
 
Делегації України та Японії підкреслили необхідність подальшого активного розвитку та розширення співпраці в рамках офіційної допомоги розвитку та інших форм фінансового та інвестиційного співробітництва. Обидві сторони погодились, що обговоренні питання мають бути вивчені діловими колами двох країн у рамках співпраці Урядів України та Японії з метою подальшого розвитку двосторонніх економічних відносин.
 
Результатом Першого спільного засідання Комітету ділового співробітництва «Україна-Японія» Японської федерації бізнесу «Ніппон Кейданрен» і Координаційної ради з питань економічного співробітництва з Японією став підписаний Меморандум, який закріпив прагнення сторін.
 
 
 
Довідка
 
"Кейданрен" — організація економічного спрямування. Заснована у 1946 році та реформована на основі об’єднання Федерації економічних організацій і Асоціації роботодавців Японії. Ціль організації  — забезпечення прискорення економічного росту Японії і світової економіки, а також сприяння вітчизняним компаніям у підвищенні їхньої ролі в розвитку національної економіки. На сьогодні до складу Організації входять 1662 члени, серед яких 1351 компаній, 130 промислових асоціацій і 47 регіональних економічних організації.