..

 

Роботодавці зустрічаються з Постійним представником МВФ в Україні М. Альєром

29 жовт. 2009

29-го жовтня 2009 року відбулася зустріч Виконавчого Віце-президента Конфедерації, Голови СПО сторони роботодавців на національному рівні О. Мірошниченка, Керівника Секретаріату Спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні В. Надраги з Постійним представником МВФ в Україні М. Альєром.

Під час зустрічі п. Альєр пояснив позиції МВФ відносно окремих складних аспектів української макроекономічної та соціальної ситуації, зокрема, було обговорено занепокоєння, пов’язані із можливим підписанням Президентом України нещодавно прийнятого Верховною Радою України закону щодо підвищення соціальних стандартів у 2010 році.

Учасники зустрічі висловили спільні занепокоєння надмірною соціалізацією бюджетної політики України, відмічаючи, одночасно, недостатню увагу інноваційному підходу до розбудови реального сектору економіки.

П. Альєр наголосив, також, що всім суб’єктам внутрішньої політики України, в тому числі й Уряду, профспілкам, необхідно спиратися на об’єктивні дані та прогнози розвитку економіки в Україні з метою недопущення популізму у цей непростий для країни період розвитку.

Учасники дискусії також обговорили складнощі, що заважають українському бізнесу долати кризовий стан з більшою ефективністю. Серед іншого, була названа проблема зникнення довіри між банківським сектором та вітчизняним бізнесом, негативним проявом чого, зокрема, є надзвичайна обмеженість у доступі до кредитних ресурсів в Україні. також була сприйнята позитивно пропозиція роботодавців щодо проведення зустрічі вітчизняного банківського сектору, роботодавців та представників МВФ з метою пошуку можливостей для спільних конструктивних дій.