..

 

Міжнародний семінар «Системний підхід до професійної освіти Великобританії»

9 лист. 2009

З 3 по 5 листопада 2009 року у Києві проходив міжнародний семінар «Системний підхід до професійної освіти Великобританії», який було організовано Мережею ресторанів «Козирна Карта», Європейським фондом навчання та Конфедерацією роботодавців України за участю міжнародного експерта з Великобританії Джефа Керрола.

Семінар проводився в рамках реалізації міжнародного проекту Європейського фонду навчання «Національні рамки кваліфікацій». Його метою було обмін досвідом щодо організації системи професійного навчання та контролю якості підготовки кваліфікованих кадрів.

В роботі семінару взяли участь представники Мережі ресторанів «Козирна Карта», Конфедерації роботодавців України, Інституту професійно-технічної освіти Академії педагогічних наук України, міжнародні та національні експерти Європейського фонду навчання.
 
Учасники семінару відзначили важливу роль організації системи професійної підготовки Великобританії, методики розробки професійних стандартів, як для нижчих, так і для вищих кваліфікаційних рівнів, забезпечення якості підготовки. 

Досвід, який отримано за результатами роботи семінару стане корисним при доопрацюванні професійних стандартів у галузі ресторанного обслуговування та оновлення кваліфікаційних характеристик Державних стандартів професійно-технічної освіти.