..

 

Відбулася зустріч із представниками Представництва Європейського Союзу в Україні

13 трав. 2010

13 травня 2010 р. представники Конфедерації роботодавців України зустрілися із Керівником відділу торгівлі та економіки Представництва Європейського Союзу в Україні пані Ульріке Хауер.

Під час зустрічі сторони обмінялися думками щодо процесу переговорів із Європейським Союзом з приводу укладення Угоди про Асоціацію та її частини – посиленої Угоди про створення Зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.

Зокрема, пані Ульріке висловила занепокоєння у зв’язку із можливими проблемами, пов’язаними із реалізацією майбутньої угоди, звертаючи увагу на практичну відсутність прогресу у сферах технічного регулювання та реформування фіто-санітарних норм в Україні.

У свою чергу, Виконавчий Віце-президент Конфедерації Мірошниченко О.В. поділив занепокоєння європейської сторони, додавши, що, крім сказаного, українська влада не напрацювала сталих консультаційних механізмів із громадськістю та, зокрема, бізнес-асоціаціями, в свою чергу, що безумовно позначиться на спроможності вітчизняного бізнесу виконувати нові правил та норми.

Сторони домовилися продовжувати інформаційний обмін та залучати однин одного до майбутніх заходів.