..

 

Відбувся семінар на тему «Соціальний діалог: шляхи пом`якшення наслідків економічної кризи»

27 трав. 2010

25-26 травня ц.р. у м. Чернівці відбувся заключний семінар на тему «Соціальний діалог: шляхи пом`якшення наслідків економічної кризи» другої фази проекту МОП «Посилення соціального діалогу в Україні», що здійснюється за фінансування Регіонального уряду Фландрії у співпраці з Економічною та соціальною радою Фландрії. У семінарі взяли участь міжнародні експерти, представники організацій роботодавців та профспілок, державної служби зайнятості в Чернівецькій області, члени Чернівецької обласної тристоронньої соціально-економічної ради тощо. Доповідь від Конфедерації роботодавців та Спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні представлено Гостєвою Н. – директором департаменту правового забезпечення Конфедерації роботодавців України.

«З кожним новим урядом організаціям роботодавців належить вибудовувати свою лінію взаємовідносин. Доводити свою спроможність, ефективність. Ми маємо певні здобутки у розбудові соціального діалогу. Надбанням вважаємо внесення змін до Регламенту КМУ щодо участі в засіданнях урядових комітетів, Уряду. Слід відзначити, що саме у 2009 році уряд вперше за історію функціонування НТСЕР обговорив проект державного бюджету на 2010 рік до його офіційного внесення до Верховної Ради України. Ми заклали до проекту Генеральної угоди на новий термін механізм проведення консультацій не тільки із соціальних і трудових питань, але й економічних – ми зацікавлені брати участь у формуванні тарифно-цінової політики суб’єктів природних монополій. Як безперечний позитив цього Уряду - запровадження циклу зустрічей роботодавців з чільниками влади – Прем’єр-міністром, Віце-прем’єр-міністрами України. Серед планів – організація зустрічі з Президентом України. Необхідно відзначити, що ми спостерігаємо наступництво нової влади в частині механізмів ведення діалогу з бізнесом» – зазначила Н.Гостєва.

Учасники семінару отримали можливість підвищити свою спроможність у розбудові соціального діалогу як на національному, так і на територіальному рівнях, визначити шляхи пом`якшення наслідків економічної кризи завдяки змістовним презентаціям міжнародних експертів, а також можливості інтерактивно попрацювати в робочих групах.

Презентації семінару:

7. Соціальний діалог у Фландрії.