..

 

Вирішення трудових спорів в Україні має бути значно кращим!

30 черв. 2010

У Києві, 29 червня 2010 року відбувся інформаційний семінар «Система врегулювання трудових конфліктів. Досвід Швеції та України», присвячений обговоренню перспектив вдосконалення системи врегулювання трудових конфліктів в Україні.
Семінар вели добре знайомі Україні шведські експерти Й. Тругєн, М. Занден, Х. Карлссон, втім вони постали у новій якості – якості суддів Трудового суду Швеції.
Під час семінару шведські експерти представили структуру та механізм врегулювання індивідуальних та колективних трудових конфліктів у Швеції. Особливий інтерес в учасників викликав поділ всіх конфліктів у Швеції на конфлікти права та конфлікти інтересів, що, в свою чергу, має різні способи розв’язання та наслідки.
Презентації українських учасників теж були надзвичайно інформативними та змістовними. Українськими учасниками було представлено загальний опис судової системи України та перспективи запровадження трудових судів в існуючій судовій системі України. Також було представлено процедуру вирішення колективних трудових спорів.
Від Конфедерації роботодавців України у семінарі брали участь Виконавчий Віце-президент Конфедерації О. Мірошниченко, Директор департаменту правового забезпечення Н. Гостєва, радник Конфедерації Р. Колишко.