..

 

До Дня Незалежності України в Києві відбудеться акція в рамках проекту «Меценати - музеям України»

17 серп. 2010

Федерація роботодавців України разом з Міжнародним Арт-центром “Меценат” започатковують спільний благодійний проект – “Меценати – музеям України”. Його перший захід відбудеться 19 серпня 2010 року, о 18:30, в Національному музеї Тараса Шевченка у Києві (м. Київ, бул. Тараса Шевченка, 12).

Головна мета проекту - поповнення експозицій музеїв України витворами сучасного українського мистецтва.

Ідея проекту з’явилась у зв’язку з тим, що вже понад 25 років музейні колекції України системно не поповнювалися творами мистецтва сучасних авторів. Ця ситуація демонструє вторинність самої культури в нашому суспільстві.
Проект ініційовано з метою підвищення статусу сучасного мистецтва як невід’ємної частини культурного простору розвинутої сталої держави і залучення інтересу політичних і ділових діячів до культурного життя. Оскільки бюджетне фінансування не забезпечує життя музеїв на достойному рівні, назріла необхідність залучати небайдужих людей, спроможних продемонструвати своє лідерство у розвитку культурної держави. Такі люди саме і є лідерами нації за фактом реальних справ.
Цей проект, безумовно, приверне увагу нашого суспільства не лише до українського мистецтва, але й до імен меценатів як до представників культурної еліти країни. Адже саме такі особистості мають формувати і вже, по суті, формують відношення суспільства до величезного й унікального культурного потенціалу України.

Центральна подія прийому 19 серпня – виставка колекції українських майстрів сучасного живопису, скульптури та художнього скла. Цю колекцію формують високопрофесійні експерти-мистецтвознавці. Рівень представленого доробку українських митців відповідає світовому рівню сучасного мистецтва.

Учасникам заходу буде запропоновано придбати витвори відомих українських майстрів сучасного мистецтва О.Тістола, Ю.Нагулка, П.Лебединця, О.Клименка, Б.Єгіазаряна, О.Владимирова та інших.

Захід має вельми високий представницький рівень. На нього запрошено представників Адміністрації Президента України, Кабінету Міністрів України, центральних органів виконавчої влади, дипломатичних представництв, творчих спілок та громадських організацій.

Ця непересічна подія буде широко висвітлюватися засобами масової інформації.

Організатори святкового прийому запрошують усіх бажаючих приєднатися до цього заходу, зробити свій внесок до культурної спадщини країни.