..

 

Обговорено підсумки Україно – Британського діалогу з розвитку Національної системи кваліфікацій

29 жовт. 2010

28 жовтня 2010 року відбувся офіційний прийом у Посла Великобританії в Україні з обговорення результатів розвитку Україно – Британського діалогу з розбудови Національної системи кваліфікацій.
 
Серед учасників прийому були народні депутати України, представники Міністерства праці та соціальної політики України, Міністерства фінансів України, Конфедерації роботодавців України, Державної службі зайнятості, Національної академії педагогічних наук України, керівники вітчизняних підприємств, співробітники Британської ради.
 
Учасники прийому зазначили, що освіта в Україні повинна задовольняти потреби ринку праці, бути практико орієнтованою, але для цього нам необхідно сформулювати вимоги до кваліфікацій, розробити за участю роботодавців професійні стандарти під які буде розроблено навчальні програми, необхідно створити ефективну систему забезпечення якості підготовки, яка ґрунтується на результатах навчання.
 
Сьогодні роботодавці намагаються брати активну участь у створенні Національної системи кваліфікацій, але, нажаль, відсутність економічних стимулів та застаріла нормативна база гальмують процес реформування.
 
Також учасники висловили готовність продовжувати співробітництво в напрямку реформування системи освіти України, обмінюватись досвідом та координувати діяльність.