..

 

Відбулася нарада щодо лібералізації ринку праці

2 лют. 2011

01 лютого ц.р. відбулась нарада у Віце-прем`єр-міністра – Міністра соціальної політики Тігіпка С.Л. з представниками Спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні, Конфедерації роботодавців України, Всеукраїнської асоціації роботодавців, бізнес-асоціаціями щодо лібералізації ринку праці.
 
Так, на нараді йшлося про спрощення процедур найму та звільнення працівників, встановлення легальних гнучких форм зайнятості, в т.ч. строкового характеру, передбачення контрактної форми трудового договору без обмежень, визначених чинним законодавством тощо. Запропоновані заходи мають сприяти оформленню легальних трудових відносин.
 
Україна значно понизила свій критерій в рейтингу світового банку через наявність надмірної зарегульованості актів з цього питання.
 
На сьогодні, це питання частково врегульовано проектом Трудового кодексу, в якому міститься розділ «Особливості правового регулювання трудових правовідносин суб’єктів малого підприємництва», але мова має йти про весь бізнес.

 

Учасники наради домовились про імплементацію запропонованих вище заходів у чинне законодавство в рамках робочої групи з лібералізації ринку праці, утвореної при Міністерстві соціальної політики.