..

 

Відбулося перше узгоджувальне засідання заінтересованих у розробці та прийнятті Національної кваліфікаційної рамки сторін

11 бер. 2011

10 березня 2011 року за ініціативи Міністерства освіти відбулося перше узгоджувальне засідання представників Міністерства та роботодавців з питань узгодження проекту Національної кваліфікаційної рамки.

Сторони обмінялися баченням щодо окремих положень проекту Національної рамки кваліфікацій. Окрему увагу було приділено наповненню дескрипторів 3 – 6 рівнів рамки, що переважно стосуються результатів навчання, знань та кваліфікацій осіб, що навчаються у закладах професійної освіти.

Представники роботодавців також висловили свої критичні зауваження щодо присутності Дублінських дескрипторів, що відносяться до опису кваліфікацій вищої освіти, у всіх рівнях проекту Національної рамки кваліфікацій, зокрема й тих, що не відносяться до вищої освіти. На прохання представників Міністерства освіти представники сторони роботодавців надали свої зауваження до дескрипторів 3 – 6 рівнів.

Сторони домовилися продовжувати роботу у конструктивний спосіб.