..

 

Відбулася зустріч представників НТСЕР з Міжнародною Асоціацією соціально-економічних рад і подібних до них інституцій

25 бер. 2011

Сьогодні відбулася зустріч представників всіх сторін Національної  тристоронньої соціально-економічної ради, представників Адміністрації Президента України, експертів МОП,  секретаріату НТСЕР  з Генеральним секретарем Міжнародної Асоціації соціально-економічних рад і подібних до них  інституцій (МАСЕРПІ) паном Патріком Вентуріні.

Сторону роботодавців представляли заступник голови СПО роботодавців на національному рівні, народний депутат України Олег Шевчук, генеральний директор Федерації роботодавців України Руслан Іллічов, голова правління Федерації роботодавців транспорту України Орест Климпуш, голова правління об’єднання організацій роботодавців Луганської області Леонід Рисухін.

У ході зустрічі учасники обговорили низку важливих питань. Серед них –  основні напрями діяльності та заходи МАСЕРПІ на 2011 рік, реформування Національної ради та участь у заходах із реалізації Середньострокового плану розвитку МАСЕРПІ і опрацювання головної теми Асоціації на 2009-2011 роки “Роль соціально-економічних рад в новій моделі глобального соціально-економічного управління та охороні навколишнього середовища”.

Сторони також обговорили форми взаємодії Національної ради та МАСЕРПІ, розвиток двостороннього співробітництва з соціально-економічними радами-членами Асоціації та міжнародними організаціями.

Довідково

Рішення про створення МАСЕРПІ прийнято у 1997 році у Каракасі. Асоціація зареєстрована у Гаазі (Нідерланди).

До складу МАСЕРПІ входять соціально-економічні ради та подібні інституції 56 африканських, латиноамериканських, азійських та європейських країн, а також міжнародні організації, у тому числі Європейський соціально-економічний комітет (ЄСЕК). Ці обставини сприяли встановленню досить сталих та міцних зв’язків з міжнародними організаціями такими як Міжнародна Організація Праці (МОП) та Соціальна-економічна рада при ООН (ЕКОСОР), і наразі МАСЕРПІ має статус спостерігача в ООН та МОП.