..

 

Відбулась Міжнародна конференція з проблем використання та підготовки кадрів промислового сектору економіки

28 лист. 2007

28-29 листопада 2007 року, у Великій конференц-залі Національної академії наук України буде працювати Міжнародна науково-практична конференція «Проблема ефективного використання та професійно-технічної підготовки кадрів промислового сектору економіки України».

Організаторами конференції виступили Національна Академія наук України, Конфедерація роботодавців України та Консорціум «Індустріальна група».

У роботі конференції беруть участь керівники Національної академії наук України та установ-організаторів конференції, представники Секретаріату Кабінету Міністрів, міністерств та відомств України, спеціалісти провідних промислових підприємств України, працівники наукових установ і вищих навчальних закладів України та близького зарубіжжя.

Робота Конференції відбулась по чотирьох основних напрямках:

  • Сучасний стан, особливості і структура кадрового потенціалу промислового сектору економіки України в цілому та окремих видів промислової діяльності
  • Професійно-кваліфікаційна асиметрія сфери зайнятості та системи підготовки кадрів для базових галузей промисловості, виробництва товарів народного споживання та транспортного комплексу України
  • Розвиток інфраструктури професійної підготовки кадрів для промислового сектору економіки на основі вдосконалення форм взаємодії системи професійної освіти з роботодавцями. 
  • Вдосконалення системи професійного навчання та перепідготовки кадрів для промислового сектору національної економіки. 

За підсумками роботи Міжнародної конференції була прийнята Резолюція, яка з урахуванням усіх висловлених пропозицій буде направлена органам державної влади та управління.