..

 

Прогнозування у розрізі професій і за видами діяльності з метою забезпечення зайнятості на внутрішньому ринку

15 квіт. 2008

«Прогнозування у розрізі професій і за видами діяльності з метою забезпечення зайнятості на внутрішньому ринку», - тема круглого столу, який був організований Програмою протидії торгівлі людьми з України Міжнародної організації праці.
 
Національний координатор цієї програми Софія Литвин відкрила засідання та зробила короткий огляд попередніх зустрічей з урядовими організаціями і науково-дослідними установами.
 
До участі у круглому столі та обговорення поставлених питань, окрім представників роботодавців, був також запрошений Джефрі Лоуренс Джонсон, начальник відділу тенденцій у сфері зайнятості з Міжнародного бюро праці, (м.Женева). Він розповів присутнім про очікувані результати прогнозування у розрізі професій та за видами економічної діяльності. Крім того, міжнародним експертом були представлені на обговорення питання про важливі аспекти наявності даних ВВП і прогнозів ВВП в цілому для економіки та за видами економічної діяльності.
 
У роботі  круглого столу взяв участь Заступник Міністра праці та соціальної політики України Віктор Іванкевич, який розповів про можливі шляхи прогнозування у розрізі професій для сучасної економіки України.
 
Також, під час засідання були обговоренні цілі використання результатів прогнозування, можлива підтримка з боку урядових і наукових установ у здійснені прогнозування, оптимальна періодичність прогнозування з урахуванням цілей використання результатів.