..

 

Харківські роботодавці підписали угоду з міськрадою та профспілками на 2011-2012 роки

13 лип. 2011

Сьогодні у Харківській міськраді відбулася церемонія підписання Угоди між виконавчим комітетом Харківської міської ради, Загальним представницьким органом сторони роботодавців Харківської області та обласним Об’єднанням профспілок на 2011-2012 роки.

Документ підписали Харківський міський голова Геннадій Кернес, голова Ради Об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт» Анатолій Гіршфельд, голова Об’єднання профспілок Харківської області Сергій Тесленко та голова обласного об’єднання організацій роботодавців Леонід Рубаненко.

«Для всіх нас це дуже значуща подія, тому що всі ми працюємо в інтересах харків’ян. Держава й місто забезпечують соціальні гарантії, а ті, хто дає робочі місця і ті, хто захищає права трудящих, ці гарантії реалізують. Тому суть цієї угоди — робочі місця, хороша зарплата, надійний соціальний захист», — підкреслив Харківський міський голова Геннадій Кернес.

Як зазначив Анатолій Гіршфельд, подібні угоди, що забезпечують соціальний діалог між представниками влади, роботодавцями та профспілками, підписано лише у трьох містах України — Харкові, Донецьку та Дніпропетровську.

Угоду укладено, щоб покращити умови для збереження, відтворення й розвитку трудового та людського потенціалу Харкова. Вона спрямована на вдосконалення в місті економічних, виробничих, соціально-трудових відносин, соціально-економічної політики на договірній основі та партнерських засадах.