..

 

Уряд прислухається до податкових пропозицій роботодавців

26 січ. 2012

За неодноразовими наполяганнями Спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні перенесено термін формування позитивної податкової історії платника податку, з 1 січня 2011 року на 1 червня 2012 року. Відповідне протокольне рішення було прийняте під час вчорашнього засідання Кабінету Міністрів України.

Нагадаємо, що раніше роботодавці виступали категорично проти обрахування даних за критеріями протягом попередніх послідовних 36 місяців, починаючи 3 1 січня 2011 року, оскільки, насамперед, мають бути сформовані у кількісному та якісному вигляді складові позитивної історії платника податків. З огляду на практику застосування податківцями положень Податкового кодексу та розроблених профільними відомствами в рамках його імплементації підзаконних нормативно-правових актів у 2011 році, практика формування  позитивної податкової історії платника податку з 1 січня 2011 року мала перешкоди для реалізації права платника податків на автоматичне відшкодування ПДВ.

У зазначеному протокольному рішенні також враховано пропозицію роботодавців щодо утворення спеціальної постійно-діючої міжвідомчої робочої групи для вирішення питання формування складових позитивної історії платників податків. До складу цієї групи повинні будуть залучені і представники СПО роботодавців.