..

 

Роботодавці різних країн мають посилити вплив на формування економічної політики та розвиток світової економіки – Дмитро Фірташ

22 бер. 2012

ЛОНДОН, 22 березня 2012 року. Роботодавці різних країн мають посилити вплив на соціально-економічну політику своїх держав і розвиток світової економіки. Про це заявив Голова Федерації роботодавців України Дмитро Фірташ під час зустрічі в Лондоні з Генеральним директором Конфедерації британської промисловості Джоном Крідландом. Конфедерація британської промисловості – одна з найвпливовіших організацій роботодавців у світі.  

За словами Дмитра Фірташа, для посилення позиції бізнесу у світі потрібне новий формат міжнародного співробітництва роботодавців. «Настав момент, коли необхідно проводити зустрічі голів організацій роботодавців країн Великої двадцятки та країн, які мають великий потенціал економічного зростання. Ми хочемо вивести організації роботодавців на новий рівень», – сказав Голова українських роботодавців.

Планується, що в рамках міжнародних зустрічей лідерів організацій роботодавців будуть обговорюватися питання розвитку бізнесу як в окремих країнах, так і на глобальному рівні. «Бізнес сьогодні не обмежується рамками однієї країни, він став глобальним. І поліпшення умов роботи підприємств, наприклад, тільки в Україну, буде недостатньо для розвитку українських глобальних компаній. Ми прекрасно розуміємо, наскільки це важливо і для бізнесу з інших країн. Це буде нова ера роботодавців», – підкреслив Дмитро Фірташ.

За його словами, посилення бізнесу важливо і для держав. Від успішності роботи підприємств і компаній залежить наповнення бюджетів країн та виконання соціальних програм.

Генеральний директор Конфедерації британської промисловості Джон Крідланд підтримав ініціативу Голови українських роботодавців. Ініціатива Дмитра Фірташа буде найближчим часом обговорюватися з організаціями роботодавців інших країн.

Довідка. Конфедерація британської промисловості (CBI) заснована в 1965 році. На сьогоднішній день вона є однією з найвпливовіших організацій роботодавців у світі. Представництва CBI захищають інтереси понад 240 000 британських компаній на всіх континентах, її офіси працюють в Вашингтоні, Делі, Пекіні і Брюсселі.

Федерація роботодавців України після об’єднавчого з’їзду в листопаді 2011 року об’єднує близько 8500 підприємств, які створюють 70% ВВП Україна.