..

 

Міжвідомча робоча група з доопрацювання Трудового кодексу так і не розпочала своєї роботи

18 лип. 2008

За ініціативою Міністерства праці та соціальної політики України відбулося перше засідання Міжвідомчої робочої групи з доопрацювання проекту Трудового кодексу України до другого читання.
 
Зазначена Міжвідомча група була створена наказом Мінпраці № 293 від 06.06.08р. та початково мала на меті підготувати певні зауваження до проекту Трудового кодексу України, прийнятого у першому читанні 20 червня 2008 року. Проте, Міжвідомча робоча група не була зібрана, і до 11 липня цього року активності не проявляла.
 
На засіданні, яке відбулось 11 липня 2008 року, були присутні представники Конфедерації роботодавців України, Федерації роботодавців України, Федерації профспілок України тощо. Незважаючи на високий рівень членів цієї групи, вона так і не розпочала своєї роботи через те, що присутні не змогли домовитися про принципи та підходи до діяльності Міжвідомчої групи.
 
В той же час, повідомляємо, що не припиняє роботу експертна група сторін соціального діалогу, що створена на виконання доручення голови парламентського комітету з питань праці та соціальної політики Василя Хари, що практично кожного дня працює над пропозиціями народних депутатів до проекту Трудового кодексу України (реєстрац. № 1108).