..

 

Заява Конфедерації роботодавців України щодо спроби силового захоплення ФПУ

20 лист. 2008

Конфедерація роботодавців України висловлює глибоке обурення спробами силового захоплення приміщень обласних профспілкових об’єднань – членських організацій Федерації профспілок України, а також Будинку профспілок у місті Києві, які відбулись 16 листопада 2008 року.

Висловлюємо глибоке занепокоєння цими подіями і вважаємо їх такими, що не тільки підривають організаційну та майнову цілісність профспілок, але й порушують підвалини соціального діалогу та становлять відкриту загрозу соціальному миру та злагоді в українському суспільстві. Конфедерація роботодавців України повністю підтримає звернення профспілок до Президента України, Генерального прокурора України, Прем’єр-міністра України з вимогою відреагувати на брутальне порушення їх законних прав та вимагає захистити їх від протиправного силового захоплення.

Принципи дотримання законності, взаємної поваги, порозуміння завжди були основою цивілізованих партнерських відносин та чинниками формування етики партнерських відносин. Конфедерація роботодавців засуджує спроби порушення зазначених принципів та пропонує розв’язати конфліктну ситуацію методами, які відповідають українському законодавству та міжнародному праву та етиці. Виключно переговорний характер вирішення розбіжностей вважаємо найбільш раціональним способом досягнення соціального миру. Вважаємо, що всі учасники подій, що відбулись повинні стояти на позиціях законності і шукати шляхи вирішення проблеми у конструктивному руслі. Сподіваємось, що вирішення всіх гострих питань буде знайдене профспілковими об’єднаннями у межах правового поля.