..

 

Засідання Комітету ВРУ з питань європейської інтеграції

19 лист. 2020

18 листопада 2020р. Голова Української сторони Платформи громадянського суспільства, Радник Конфедерації роботодавців України Родіон Колишко взяв участь у засіданні Комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України з Європейським Союзом на тему «Виконання Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони, зокрема, в сфері санітарних та фіто-санітарних заходів».

Як зазначив Родіон Колишко у своєму виступі, «Це засідання є першим за всію п’ятирічну історію асоціації України та ЄС, коли на одному засіданні зустрілись члени профільного Комітету Верховної Ради, всі заступники міністрів з питань європейської інтеграції та Української сторони Платформи громадянського суспільства».

Структура засідання Парламентського Комітету передбачала виступ представника кожного органу, що бере участь у реалізації Угоди про Асоціацію.

У своїх виступах члени Української сторони Платформи громадянського суспільства, які брали участь у засіданні (І. Кульчицький, Р. Томенчук) підняли декілька принципових питань зі сфер управління інноваціями, діджиталізації, програми Горизонт, Дунайської стратегії та важливих питань транскордонної співпраці. Підсумовуючи, Родіон Колишко зазначив, що «інформація представників органів влади, залучених до питань євроінтеграції, переконує в тому, що необхідно активізувати секторальну та крос-секторальну співпрацю між експертним середовищем, об’єднаним на базі Платформи громадянського суспільства, та органами влади. Ми готові надавати нашу експертизу з найбільш важливих питань актуального етапу європейської інтеграції», зазначив Родіон Колишко.




Теги: УС ПГС , Родіон Колишко , радник Конфедерації роботодавців України