..

 

Міжнародна організація роботодавців вітає Україну в своїй сім’ї

14 черв. 2012

У рамках програми участі в роботі 101-ої Сесії Міжнародної організації праці в Женеві Голова Федерації роботодавців України Дмитро Фірташ зустрівся з Виконавчим віце-президентом Міжнародної організації роботодавців Даніелем Фунесом де Ріоха, а також з її Генеральним секретарем Брентом Уілтоном. Вітаючи гостя, пан де Ріоха висловив велику задоволеність станом співробітництва між МОР та Федерацією роботодавців України.

“Сьогодні наша організація стала глобальною мережею, що складається з понад 160 країн-учасниць. Безсумнівно, чим активніше взаємодія між національними федераціями і МОР, тим багатшим стає загальна скарбничка безцінного досвіду, і тим більше можливостей для його використання всіма зацікавленими сторонами. Нам дуже приємно, що Україна, завершивши об’єднавчий процес і наповнивши роботу Федерації реальним змістом, робить сьогодні свій важливий внесок у цю скарбничку”, –  підкреслив Виконавчий віце-президент.

Дмитро Фірташ у відповідь поділився з колегами інформацією про успіхи, яких ФРУ вдалося досягти за 7 місяців своєї діяльності після об’єднавчого з’їзду, зробивши особливий акцент на вражаючому прогресі у налагодженні взаємодії між трьома сторонами соціального діалогу і з ключовими органами державної влади, рішення яких впливають на стан бізнесу в Україні. Значний інтерес у керівників МОР викликало повідомлення про те, наскільки підвищився вплив роботодавців та їх роль у визначенні політики економічного регулювання.

“На сьогоднішній день уряд України, роботодавці і профспілки працюють в одній зв’язці, не поділяючи проблеми на «свої» та «чужі»”, – зазначив Дмитро Фірташ. “Нам вдалося переломити практику прийняття урядом рішень в односторонньому порядку, без врахування інтересів бізнесу, що в підсумку допомогло суттєво знизити соціальні ризики для країни”.

На закінчення Дмитро Фірташ підкреслив, що ФРУ покладає дуже великі надії на поглиблення співпраці з такою авторитетною глобальної організацією як МОР. “Перед нами стоїть чимало масштабних завдань, вирішення яких дуже сприяло би досвіду різних країн”, – сказав пан Фірташ. “Тому ми були б раді, по-перше, запросити вас як керівників Міжнародної організації роботодавців в якості почесних гостей на майбутній з’їзд нашої Федерації, і, по-друге, обговорити зміст технічної та консультаційної допомоги, яку МОР могла б надати нам у нашій роботі”, – запропонував Голова ФРУ.

Подякувавши за запрошення, Д. Ф. де Ріоха і Б. Уілтон заявили, що неодмінно докладуть всі зусилля для того, щоб залучити експертів МОР до роботи над тими напрямками, які українська сторона визначить як пріоритетні в рамках співпраці з МОР.