..

 

Влада на місцях повинна створювати спеціальні зони для будівництва промислових підприємств – Дмитро Фірташ

19 бер. 2013

ЗАПОРІЖЖЯ, 19 березня 2013 року. Виділення спеціальних зон для будівництва промислових підприємств і підведення до них необхідних комунікацій дозволить багаторазово збільшити надходження інвестицій у регіони. Про це заявив Голова Ради Федерації роботодавців України Дмитро Фірташ у Запоріжжі під час зустрічі з керівництвом області, директорами та власниками понад 200 великих і середніх підприємств, а також керівництвом Запорізької ОДА.

«Побудувати завод в Україні набагато дорожче, ніж в Європі. Причини загальновідомі: інвестору крім будівництва самого заводу потрібно вкласти гроші у спорудження доріг, підведення комунікацій, отримати безліч дозволів», – сказав Дмитро Фірташ.

Запорізька влада, використовуючи можливості закону України «Про індустріальні парки», виділила 27 ділянок, на яких можуть бути збудовані нові промислові підприємства. У випадку зацікавленості потенційних інвесторі, до кожної з таких ділянок за кошти місцевих бюджетів підведуть необхідні комунікації – дорога, водопровід, лінії електропередачі, газопровід.

Голова Ради ФРУ Дмитро Фірташ зазначив, що реалізовану в Запорізькій області практику підготовки промислових майданчиків повинні перейняти інші регіони України.

«Запорізька область – перший регіон в Україні, який запропонував конкретне рішення проблеми будівництва промислової інфраструктури. Це дуже правильна модель взаємодії бізнесу і держави. Впевнений, що запорізький досвід треба переносити і в інші регіони України. Федерація роботодавців, зі свого боку, сприятиме залученню інвестицій в промислові зони Запорізької та інших областей», – відзначив Дмитро Фірташ.