..

 

Система бережливого виробництва дасть Україні 40 млрд. доларів

25 квіт. 2013

Українські підприємства можуть скоротити виробничі витрати на 40 млрд. доларів, якщо запровадять систему бережливого виробництва.

Про це заявив Голова Федерації роботодавців України Дмитро Фірташ на кіровоградському підприємстві «Червона Зірка» під час проведення наради з питань розвитку сільськогосподарського машинобудування.

“Сьогодні система бережливого виробництва – це нова революція в промисловості. Виробництво стає гнучким, дає можливість адаптуватися до попиту на ринку. У результаті ця система дозволяє підвищити якість і економити до 30% виробничих витрат”, – підкреслив Дмитро Фірташ.

Така технологія впроваджена на кіровоградському підприємстві “Червона Зірка”, зазначив власник підприємства Павло Штутман.

За словами Голови ФРУ, виробничі процеси на більшості промислових підприємств існують з часів СРСР і орієнтовані на масове виробництво. “Якщо українські підприємства перебудують свою роботу, то вони зможуть економити до 40 мільярдів доларів на рік. Це величезні ресурси, які можуть бути реінвестовані в економіку”, – зазначив Дмитро Фірташ.

Система бережливого виробництва, яка була розроблена в Японії, дозволяє істотно скоротити витрати за рахунок мінімізації браку, втрат часу і неефективного використання ресурсів.

У роботі наради з питань розвитку сільськогосподарського машинобудування взяли участь Міністр промислової політики України Михайло Короленко, Голова Кіровоградської ОДА Андрій Ніколаєнко, керівники і власники 20 підприємств сільськогосподарського машинобудування.