..

 

Нова ініціатива роботодавців "Україна без примусової праці"

14 груд. 2022

13 грудня 2022р. Конфедерацією роботодавців України за підтримки проєкту МОП за фінансування ЄС “На шляху до безпечної, здорової та задекларованої праці в Україні” було презентовано нову ініціативу «Україна без примусової праці».

За словами Президента Конфедерації Олексія Мірошниченка «Старт такої ініціативи, незважаючи на думки окремих скептиків, є надзвичайно вчасним і важливим для роботодавців України, оскільки саме зараз формуються нові засади функціонування українського бізнесу у післявоєнний період на теренах Європейського союзу та світу».

Пані Юлія Друмеа, спеціалістка з питань діяльності роботодавців МОП, зокрема, відмітила, що Міжнародна організація праці послідовно підтримує Україну у її боротьбі за світові цінності, свободу та демократію, і зусилля Конфедерації роботодавців України у сфері запобігання застосуванню примусової праці в Україні є ще одним досягненням на шляху до запровадження принципів сталого ведення бізнесу в Україні.

Директор директорату праці та зайнятості Міністерства економіки України Юрій Кузовой наголосив на важливості запобігання поширенню та використання примусової праці в контексті реформи трудового права України і привітав прагнення роботодавців України в цій царині.

Менеджер проєкту МОП за фінансування ЄС “На шляху до безпечної, здорової та задекларованої праці в Україні” пан Жолт Дудаш у своїй презентації, присвяченій ознакам, тенденціям та методам боротьби з примусовою працею та торгівлею людьми, зокрема, навів дані 2022року, за якими у світі зараз близько 26 мільйонів людей є жертвами примусової праці, включаючи сексуальну експлуатацію, рабство або звичаї, подібні з рабством, підневільний стан або примусове вилучення органів. На жаль, за словами експерта, 86% всіх випадків застосування примусової праці припадає на приватний бізнес, що створює додаткові підстави для приділення особливої уваги до запобігання застосуванню примусової праці саме приватним бізнесом.

Експертка Конфедерації роботодавців України пані Олена Степаненко представила Керівні принципи для роботодавців України у сфері запобігання застосуванню примусової праці, акцентуючи увагу саме на національних особливостях ведення бізнесу в Україні, порівнюючи міжнародний та національний досвід запобігання застосуванню примусової праці.




Теги: протидія використанню примусової праці , МОП , Конфедерація роботодавців України