..

 

Міжвідомча нарада в Міністерстві економіки України

30 груд. 2009

28 грудня 2009 року в Міністерстві економіки України відбулась Міжвідомча нарада щодо Порядку формування та розміщення державного замовлення на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних та робітничих кадрів, підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів для державних потреб.
 
Нарада проводилась під головування заступника Міністра економіки України Юрія Вітренка. У засіданні взяли участь представники центральних органів виконавчої влади, всеукраїнських об’єднань організацій роботодавців, профспілкових організацій, наукових установ, міжнародних організацій. Конфедерацію роботодавців України на засіданні представляв директор департаменту Кирило Ткаченко.
 
Основним питанням, що розглядалось під час наради було підготовка проекту Постанови Кабінету Міністрів України Про затвердження Положення «Про формування державного замовлення», яке повинне вирішити проблему невідповідності моделі ринкової економіки та існуючої системи державного замовлення, яка була створена ще за радянських часів.
 
Юрій Вітренко зазначив, що не можна говорити про розвиток економіки без якісних кадрів, необхідно чітко визначитись скільки необхідно готувати кадрів за напрямками підготовки за рахунок державного бюджету, також необхідно визначити вартість підготовки одного спеціаліста, кваліфікованого робітника для чого треба деталізувати бухгалтерський облік в учбових закладах. «В нас не має іншого шляху, як розрахунок обсягів фінансування з розрахунку вартості навчання одного спеціаліста, але для цього нам необхідно стандартизувати освітні послуги і кожен стандарт повинен мати економічну складову», - зазначив Юрій Вітренко.
 
За результатами наради було створено робочу групу на чолі з Юрієм Вітренком, яка поділена на підгрупи за розділами проекту Постанови Уряду: методологія розрахунку потреби; прогнозування ринку праці; система фінансування; розробка стандартів підготовки. Робоча група відкрита для участі всіх зацікавлених осіб.
 

До складу робочої групи увійшли Виконавчий Віце-президент Конфедерації Олексій Мірошниченко та директор департаменту Кирило Ткаченко.