..

 

Уряд прислухається до пропозицій СПО

1 черв. 2010

Прийняття Податкового кодексу в запропонованій на сьогоднішній день редакції не сприятиме здійсненню тих економічних реформ, які конче потрібні Україні”, - наголосив Заступник Голови Спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні,   Голова Ради ФРУ Дмитро Олійник на нараді за участю Віце-прем’єр-міністра України Сергія Тігіпка. Також зі сторони роботодавців у засіданні взяли участь Голова Ради підприємців при КМ України Леонід Козаченко, Голова Спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні Олексій Мірошниченко, Виконавчий директор “Укрлегпрому” Тетяна Замороко, інші представники об’єднань роботодавців.

Заступник Голови СПО, Голова Ради ФРУ наголосив, що нам потрібно об’єднати зусилля урядовців, роботодавців, представників професійних спілок тощо для прийняття максимально узгодженого Податкового кодексу з урахуванням пропозицій вітчизняного бізнесу.
Напередодні наради сторона роботодавців підготувала пропозиції щодо вирішення нагальних питань у сфері оподаткування:
- виконання Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України” (законопроект № 6337), прийнятого Верховною Радою України 20.05.2010 року, після набуття ним чинності;
- внесення змін до Закону України «Про державний бюджет України на 2010 рік» щодо використання величини нерозподіленого прибутку при виплаті дивідендів акціонерними товариствами;
- скасування (відкликання) листа Державної податкової адміністрації України від 15.04.2010 р. № 7466/7/16-1517-04 „Щодо можливості включення до бюджетного відшкодування сум ПДВ із послуг нерезидента” як такого, що суперечить чинному законодавству України.
На пропозицію представників СПО Віце-прем’єр-міністр дав доручення ДПА України переглянути деякі свої попередні рішення, які, на думку роботодавців, не відповідають чинному законодавству та негативно впливають на підприємницьке середовище.

Також під час зустрічі Віце-прем’єр-міністр України Сергій Тігіпко дав доручення провести відповідну нараду щодо розгляду пропозицій СПО з відновлення механізму застосування податкових векселів при імпорті обладнання та сировини для потреб власних виробників.