..

 

Роботодавці відстоюють свої позиції у податковій політиці

11 черв. 2010

Конфедерація роботодавців України разом зі Спільним представницьким органом сторони роботодавців на національному рівні стурбовані ситуацією, яка склалась навколо проекту Податкового кодексу України. Ця стурбованість висловлена у листі до Віце-прем’єр-міністра України Сергія Тігіпка.

Усвідомлюючи необхідність прийняття Податкового кодексу як єдиного консолідованого нормативно-правового акту, який надасть можливість запобігти штучній податковій збитковості суб’єктів господарювання, створити єдиний справедливий підхід та прозорі правила нарахування та сплати податків, зборів (обов’язкових платежів), забезпечить сталість податкового законодавства в державі, роботодавцями було підготовлено ряд пропозицій та зауважень до проекту.

Проте, як зазначається у листі, Урядом було схвалено проект Податкового кодексу України для його подальшого внесення на розгляд Верховної Ради України без погодження з соціальними партнерами. Крім того, отриманий роботодавцями на засіданні Урядового комітету варіант проекту Кодексу не містить майже жодної наданої ними пропозиції.

Зважаючи на значну аналітичну роботу сторони роботодавців над проектом Кодексу та наявність суттєвих зауважень і пропозицій, роботодавці сподіваються на те, що на наступних етапах опрацювання проекту закону обов’язково будуть залучені експерти та фахівці від сторони роботодавців.

Враховуючи велику зацікавленість бізнес-середовища до проекту Податкового кодексу та системні напрацювання роботодавців до відповідних розділів проекту роботодавці запропонували Віце-прем’єр-міністру України Сергію Тігіпку взяти участь в обговоренні пропозицій та зауважень сторони роботодавців.

 
Зауваження і пропозиції  до проекту Податкового кодексу України