..

 

Роботодавці вимагають від ФСС з тимчасової втрати працездатності першочергового фінансування виплат по лікарняних, вагітності і пологах, виплат на поховання

2 бер. 2011

“Роботодавці будуть брати участь у засіданні правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та голосувати за бюджет виключно за умови першочергового фінансування Фондом виплат по лікарняних, вагітності і пологах, виплат на поховання.

В іншому випадку, якщо ці вимоги роботодавців не будуть зафіксовані в узгодженому проекті рішення, ми відмовляємося брати участь у засіданні правління Фонду”, – така принципова позиція бізнесу була проголошена Головою Ради Федерації роботодавців України Дмитром Олійником та одноголосно підтримана роботодавцями на засіданні Президії Ради Федерації, що відбулося 1 березня 2011 року.

На думку роботодавців, відшкодування боргів Фонду перед підприємствами, які накопичилися за 2010 рік і станом на початок лютого 2011 року складали не менше 480 млн. грн., повинно бути здійснено протягом двох наступних місяців. Решта видатків Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності має здійснюватись з урахуванням необхідності забезпечення вище згаданих першочергових виплат.