..

 

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України представило власний проект Національної рамки кваліфікацій

4 бер. 2011

3 березня 2011 року за ініціативи Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України відбулася презентація проекту Національної рамки кваліфікацій.

Дана рамка розроблена представниками Міністерства, Національної академії педагогічних наук, окремих науково-дослідних інститутів на виконання Постанови КМУ від 29.12.10 № 1225 « Про утворення міжвідомчої робочої групи з питань розроблення та впровадження Національної рамки кваліфікацій» та  Розпорядження КМУ від 27 серпня 2010 р. N 1727 «Деякі питання розроблення Національної рамки кваліфікацій».

Проект рамки в цілому відповідає двом мета-рамкам, що існують у Європейському Союзі - Європейській рамці кваліфікацій для навчання впродовж всього життя, Рамці кваліфікацій європейського простору вищої освіти, враховує результати Болонського та Копенгагенського процесів.

Втім, слід зазначити, що розробка проекту рамки здійснювалася без залучення представників об’єднань організацій роботодавців, що негативно впливає на якість дескрипторів рівнів рамки, присвячених професіональній освіті.

Сподіваємося на початок конструктивного обговорення проекту.