..

 

У Верховній Раді зареєстровано проект Закону Україні «Про організації роботодавців, їх об’єднання, права і гарантії їх діяльності»

3 бер. 2011

У Верховній Раді зареєстровано проект Закону Україні «Про організації роботодавців, їх об’єднання, права і гарантії їх діяльності» (реєстрац. № 8186).

Метою цього законопроекту є усунення недоліків діючого Закону, спрямованих на подальшу реалізацію права роботодавців на свободу об’єднань, що, зокрема, проявляється у деталізації права на створення об’єднань роботодавців, запровадженні власного порядку державної реєстрації організацій роботодавців та їх об‘єднань, унормуванням їх участі у соціальному діалозі на різних рівнях та передбачення критеріїв репрезентативності організацій роботодавців та їх об’єднань для його ведення, суттєве розширення прав організацій роботодавців та їх об’єднань у процесі діяльності та взаємодії із органами державної влади та місцевого самоврядування тощо.

Законопроектом запропоновано оновлену мету і завдання організацій роботодавців та їх об'єднань, в тому числі, підвищення конкурентоспроможності національної економіки. Однією з принципових новацій законопроекту є введення поняття «всеукраїнської галузевої організації роботодавців» як організації, яка на час державної реєстрації об'єднують роботодавців, на підприємствах членів яких зайнято не менше 30 відсотків працівників відповідної галузі.

Сподіваємося на скоріший розгляд та прийняття проекту.