..

 

Дмитро Фірташ: Україна є однією з найбільш перспективних у світі країн для інвестування

29 лист. 2011

КИЇВ, 29 листопада 2011. Україна є однією з найбільш перспективних у світі країн для інвестування, заявив Голова Об’єднаного руху роботодавців України Дмитро Фірташ у ході міжнародного круглого столу «Відкрий для себе інвестиційні можливості України разом з українськими роботодавцями».

У зустрічі, яка пройшла у вівторок в рамках Об’єднавчого з’їзду Федерації роботодавців України, взяли участь бізнесмени, дипломати і представники організацій роботодавців більше 20 країн. Серед них – представники Делегації Європейського Союзу, Великобританії, Бельгії, Греції, Індії, Китаю, Росії, Франції, Туреччини, Фінляндії, Швейцарії.

«Я бачу Україну одним з основних центрів економічного зростання Європи вже у найближчому майбутньому, і для цього є всі підстави», – сказав Дмитро Фірташ. «Україна – це потенційно один з найбільших європейських ринків, який буде рости», – підкреслив Голова Об’єднаного руху роботодавців України. Цьому сприятиме вигідне географічне положення України, яка має виходи до ринків з населенням більше 1 млрд. чоловік, а також високий людський потенціал країни.

За словами Голови Об’єднаного руху роботодавців, такі галузі як машинобудування, хімічна промисловість, металургія і агропромисловий комплекс є явними конкурентними перевагами країни. «Наша країна здатна відіграти одну з ключових ролей у досягненні головної мети, поставленої на Тисячолітньому саміті ООН – боротьбі з голодом на планеті», – підкреслив Дмитро Фірташ. За його словами, в Україні зосереджено 25% запасів світових чорноземів і 75% чорноземів Європи. Володіючи цими ресурсами, Україна може стати провідним світовим постачальником продовольства.

«Якщо ви розділите моє бачення майбутнього і можливостей України, тоді ви зрозумієте, що Україна – це одна з найперспективніших у світі країн для інвестицій. І існуючі ризики є прийнятними по відношенню до потенційного прибутку», – підкреслив Дмитро Фірташ.