..

 

Порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці в умовах воєнного стану потребує змін

23 бер. 2022

Конфедерація роботодавців України звернулася до Міністерства економіки України та Державної служби України з питань праці щодо внесення змін до Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці.

«У зв’язку з військовими діями на території України склалась ситуація, коли неможливо організувати проведення перевірки знань після навчання з охорони праці або спеціального навчання комісією територіального органу Держпраці у відповідності до п.п. 5.3 та 4.4 Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці (НПАОП 0.00-4.12-05), затвердженого наказом Держнаглядохоронпраці № 15 від 26.01.2005. Це викликано відсутністю інспекторів – деякі призвані до лав ЗСУ, дехто вступив до територіальної оборони, дехто виїхав. А для підприємств, які продовжують працювати в умовах воєнного стану, якісне навчання посадових осіб з питань охорони праці та спеціальне навчання фахівців має дуже важливе значення, особливо враховуючи, що замість евакуйованих співробітників приходять нові, ненавчені робітники» - йдеться у листі Конфедерації.

Пропозиції щодо внесення змін до Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці зазначені у листі Конфедерації роботодавців України.




Теги: охорона праці , Конфедерація роботодавців України