..

 

Трудовий кодекс: майбутні гарантії, норми, тощо –пристосування до реалій

16 черв. 2017

«Проаналізувавши проект Трудового Кодексу (Законопроект №1658), ми можемо твердо сказати, що це - не кардинально новий документ, який ми хотіли бачити.  В цьому проекті не враховані потреби у лібералізації  та гнучкості трудових відносин, ще більше деталізації та зарегулювання їх, нові соціальні обіцянки, які можуть залишитися на практиці тільки декларативними», - зазначив Олексій Мірошниченко, Виконавчий Віце-президент Конфедерації роботодавців України, під час прямого ефіру на радіо «Голос Столиці».
На сьогодні Законопроект № 1658 нараховує 170 сторінок, де не прописані чітко гарантії для працівників та роботодавців, це без норм щодо колективних договорів, соціального страхування, охорони праці, свободи об’єднань, вирішення колективних спорів… Наприклад, Кодекс Фінляндії вміщується на 33 сторінках, а Польщі- на 80, за даними МОТ.
«Ми переконані, що нашій економіці  необхідне гнучке трудове законодавство. Роботодавці і профспілки повинні мати можливість використовувати колективно-договірні методи для трудових відносин. Ми в котре наголошуємо, що за нинішніх умов, вирішальним є питання збереження занятості людей та конкурентності підприємств. Сьогодні проект в великій мірі має бути інвестиційно привабливим актом законодавства. В той час як захист інтересів і законних прав працівників в першу чергу має відбуватись за рахунок соціального діалогу на рівні підприємств і галузей та якісного  досудового врегулювання спорів», - підкреслив Олексій Мірошниченко.

Прямий ефір  https://www.youtube.com/watch?v=JddZvaLpSds



Теги: трудовий кодекс , працівник , роботодавці , соціальне стахування