..

 

Конфедерація роботодавців України стала офіційним партнером першого Національного конкурсу «Рівні можливості – найкращий роботодавець 2010»

27 вер. 2010

24 вересня ц.р. розпочався перший Національний конкурс «Рівні можливості – найкращий роботодавець 2010», офіційним партнером якого стала Конфедерація роботодавців України.
 
Організаторами даного конкурсу є Проект ЄС «Права жінок та дітей в Україні – комунікаційний компонент» та Мінсім`ї, молоді та спорту. 

«З твердженням «Гендерне питання є не актуальним порівняно з іншими питаннями, що турбують нас щодня», - не можна погодитися. По-перше, гендерна рівність є однією з цілей тисячоліття, що також є обов’язком України. По-друге, в нас прийнятий відповідний закон, який необхідно виконувати не від звіту до звіту, а щодня, і в тому числі й на робочому місці. По-третє, багато досліджень говорить, що дотримання гендерно виваженої політики часто є прибутковим для підприємця-роботодавця.

Таким чином, з моєї точки зору, сучасний роботодавець обов’язково має зважати на гендерні аспекти у повсякденній діяльності, піклуватися про рівність прав та можливостей для працівників, запобігати непристойній поведінці по відношенню до працівників різної статі. Це - одна з запорук здорового клімату у колективі, що, в свою чергу, позитивно позначається на продуктивності праці та в цілому на конкурентоздатності нашого бізнесу!» – зазначив заступник Голови Спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні В.Биковець.

За інформацією, наданою організаторами, до участі в конкурсі запрошуються всі підприємства та компанії, які мають нагоду випробувати себе у сфері поваги та досягнення рівних можливостей для чоловіків та жінок в світі праці. 

Окрім позитивної публічної уваги та появи у ЗМІ, призери та переможці отримають спеціальні нагороди, кожна з яких включатиме:

Пам’ятну табличку з назвою, логотипом компанії та символікою конкурсу для зовнішнього користування на приміщенні компанії;

Персональний сертифікат за підписом міністрів;

Статуетку «Рівні можливості – найкращий роботодавець 2010»;

Короткий фільм про компанію переможця;

Згадування в пресі та всіх прес-релізах;

Запрошення на урочисту церемонію вручення нагород і Гала вечеря в грудні 2010 р. у м. Києві, участь в урочистій церемонії вручення нагород і Гала вечері в 2011 р.

 Основні критерії конкурсу:
         Баланс на роботі та в сім’ї;
         Рівна оплата рівноцінної праці;
         Рівні можливості та відсутність дискримінації – «жіночі»/«чоловічі» професії; 
         Боротьба з сексуальними домаганнями на робочому місці ;
         Умови праці, можливості для розвитку працівників, послуги для сімей працівників, рівні права для чоловіків та жінок.
 
   Основні умови: 
        До участі в конкурсі приймаються заявки кандидатів - юридичних осіб, які на законних підставах здійснюють свою діяльність на території України. Всі заявки подаються безкоштовно.
         Конкурс проводитиметься з 1 жовтня по 15 листопада 2010 р.
         Фіналістів конкурсу буде проголошено 1 грудня, а переможців – на гала вечері з нагоди церемонії нагородження.
         Компанії-учасники повинні заповнити заявку для участі в мережі Інтернет на офіційному вебсайті конкурсу - http://www.rivnist.in.ua/ , що почне роботу з 1 жовтня.
         Незалежне міжнародне журі складатиметься з українських та міжнародних представників і експертів ґендерної сфери.
         Конкурс проводиться в різних номінаціях в залежності від кількості працівників в компанії :
                        1-20 працівників;
                        21-100 працівників;
                        101-1000 працівників;
                        більше 1000 працівників;
                        спеціальна категорія «Краще підприємство для родини».
Призери в кожній з номінацій будуть відвідані представниками проекту та знімальною групою задля підготовки короткого документального фільму про компанію.
Всіх призерів запросять на Церемонію нагородження та урочисту вечерю в Києві, яку також відвідають представники політичної та ділової еліти України.

Детальнішу інформацію щодо змісту конкурсу, а також його організації Ви можете дізнатися за телефоном гарячої лінії 044 496 34 84, e-mail : info@rivnist.in.ua.