..

 

Роботодавці рекомендують Фонду соціального страхування на випадок безробіття проводити перевірки спільно з податківцями та пенсійним фондом

30 трав. 2008

29 травня 2008 року відбулось засідання постійної комісії з питань фінансів та майна правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.
 
Від сторони роботодавців у засіданні взяли участь Кирило Ткаченко – заступник голови комісії (Конфедерація роботодавців України), Наталя Балан (Всеукраїнське об’єднання обласних організацій роботодавців в сфері телекомунікаційних та інформаційних технологій), В’ячеслав Найденко (Федерація роботодавців транспорту України).
 
На засідання були запрошені керівники обласних робочих органів виконавчої дирекції Фонду, а також були присутні директор виконавчої Дирекції Фонду Володимир Галицький та співробітники виконавчої Дирекції.
 
Під час засідання були заслухані звіти керівників робочих органів виконавчої дирекції Фонду у Львівській, Запорізькій та Кіровоградській областях про рівень і стан сплати страхових внесків та стан погашення дебіторської заборгованості. Було відмічено виконання планових завдань з надходжень коштів до бюджету Фонду, але у той же час зростання розміру дебіторської заборгованості у 2007 році, яке обумовлено результатами розслідування страхових випадків, звірки даних із Державною податковою адміністрацією та Пенсійним фондом України. Рівень дебіторської заборгованості зменшується завдяки претензійно-позовної роботи, яка постійно проводиться робочими органами виконавчої дирекції Фонду.
 
Було рекомендовано виконавчій Дирекції Фонду вжити заходи щодо розповсюдження позитивного досвіду Запорізької області з проведення планових перевірок спільно з податківцями та пенсійним фондом, що дозволяє скоротити термін перевірки та позитивно відбивається на господарській діяльності підприємств.
 
Також було розглянуто проект форми звітності про угоди, договори (контракти) з майновими (фінансовими) зобов’язаннями на суму понад 100 тис. грн., укладених від імені Фонду з урахуванням пропозицій профспілкової сторони. Після чого було рекомендовано проект форми звітності Правлінню фонду для розгляду.