..

 

ФРТУ закликає остерігатися ініціатив, які можуть спричинити транспортний колапс та паралізувати економіку

10 січ. 2014

Київ, 10 січня 2014 року. ­Федерація роботодавців транспорту України (ФРТУ) схвильована політичною та економічною нестабільністю в країні та відсутністю заходів щодо стабілізації ситуації.

Роботодавці транспортної галузі також занепокоєні закликами до всеукраїнського страйку та бойкоту продукції та послуг окремих українських підприємств.  Відповідні заяви ФРТУ розцінює як спроби знецінити гарантовані Конституцією України демократичні цінності – повагу до людини та приватної власності, свободу політичних уподобань. Будь-які заклики до бойкоту або всеукраїнського страйку, на переконання Федерації, є спробами паралізувати українську економіку, «знекровити» українські підприємства, що загрожує безробіттям мільйонів українців.

Транспортна інфраструктура – життєво важлива артерія, яка забезпечує стійкий розвиток і функціонування української економіки. Транспорт – це саме та галузь, яка напряму стосується кожного українця. Згідно з даними Держслужби статистики України, послугами пасажирського транспорту у січні-листопаді минулого року  скористалися 6,1 млрд. пасажирів, за відповідний період транспортними підприємствами перевезено 689,2 млн. т вантажів.

Тому ФРТУ закликає уникати ініціатив, які можуть спричинити транспортний колапс та паралізувати економіку. Федерація також звертається до влади, усіх політичних сил та громадських діячів відкинути політичні амбіції та об’єднатися над стабілізацією соціально-економічної ситуації в країні, розбудовою соціального діалогу на засадах демократії та верховенства права.